Teplické noviny

05.11.2012 00:00

1.11.2012 06:52

Studenti teplické Střední školy obchodu a služeb se zúčastnili XII. Ročníku regionálního veletrhu fiktivních firem v Mostě, dne 17.10.2012 a byli velmi úspěšní. Veletrhu se zúčastnilo 22 firem. Fiktivní firma Dresscompany s. r. o., obchodující se společenskými oděvy, získala v kategorii Katalog a propagační materiály firmy 1. místo pod vedením pana ředitel Miroslava Vopálky. Fiktivní firma Freesport s. r. o., obchodující se sportovním zbožím získala 3. místo v kategorii Ústní prezentace firmy a produktů pod vedením slečny ředitelky Kristýny Kasjanové. Obě firmy jsou součástí 329 firem v ČR a úzce spolupracují s Centrem fiktivních firem v Praze. Střední škola obchodu a služeb je jedinou školou na Teplicku, která je zapojená do projektu fiktivních firem v ČR.

Fiktivní firmy jsou doplňující formou přípravy studentů, která má připravit pracovníky pro oblast organizační i řídící. Této přípravy se v tomto školním roce zúčastňují studenti studijního oboru Obchodník ve 3. ročníku. Firmy obchodují prostřednictvím internetového obchodu a na veletrzích, kde se studenti učí vystupovat ve vztahu k zákazníkům a obchodním partnerům, rozvinout obchodní kontakty, vedou účetnictví, mzdovou agendu, včetně zdravotního pojištění, sociálního zabezpečení a evidenci daní.
 

Účastníci veletrhu pracující ve fiktivních firmách zajistili veškerou potřebnou dokumentaci, tj. prodejní katalogy, propagační materiály i prezentaci na PC. Získali celou řadu kontaktů, které využijí pro další obchodní vztahy. Ve fiktivních firmách jde o praktické procvičování teoretických vědomostí a znalostí pod vedením odborné učitelky Hany Sušické. Obě fiktivní firmy mají zpracované přehledy své činnosti na webových stránkách Dresscompany zde a Freesport zde. (red)

 

Přesvědčit se můžete zde: iteplice.cz/zpravy_uspechy_teplickych_studentu_na_veletrhu_fiktivnich_firem.html&x=

Kontakt

Fiktivní firma FREESPORT s.r.o. Alejní 880/12
Teplice
415 01
free.sport@seznam.cz